Referenties

Fudura

Fudura Fudura is een dochtermaatschappij van Enexis. Het bedrijf is marktleider als het gaat om het meten en inzichtelijk maken van energiestromen in de zakelijke markt en de verhuur van transformatoren, gas- en elektriciteitsmeters.

De energiemarkt heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Na het vrijgeven van de energiemarkt, werd ook het meetdomein voor grootverbruik aansluitingen geliberaliseerd. Deze diensten werden door Enexis ondergebracht in dochterbedrijf Fudura. De administraties werden gescheiden.

Tot enkele jaren geleden werkte Fudura met SAP als factureringssysteem. Door alle ontwikkelingen voldeed dit echter niet meer. De administraties vanuit Salesforce en SAP sloten niet goed op elkaar aan. De tarieven op de factuur weken structureel af van de contracten zoals vastgelegd in Salesforce. Klanten hadden vragen over hun factuur die vanuit Salesforce niet goed te beantwoorden waren. Dit had een negatieve impact op de klanttevredenheid.

Om alle problemen voor eens en altijd op te lossen, werd besloten Salesforce uit te breiden met een nieuwe factureringsmodule. Deze keuze bleek een schot in de roos te zijn.

Met Just Billing heeft Fudura haar facturatieproces weer op orde gekregen. De uitgebreide managementrapportages die Salesforce biedt, zijn hierbij van grote waarde. Ze geven veel inzicht in het operationele proces. Het bedrijf kan op basis daarvan zonodig tijdig bijsturen. Het aantal klachten is dan ook substantieel afgenomen.

Het bedrijf verzendt op jaarbasis inmiddels meer dan 300.000 facturen van hoge kwaliteit. Klanten krijgen een heldere factuur waarop ze precies kunnen zien welke diensten en/of producten ze afnemen. Hierdoor is het vertrouwen van de klant in Fudura hersteld en kan het bedrijf zich weer helemaal focussen op hun core-business: energiemanagement.